Литекс ще търси не само убедителна победа, но и добра игра в протоколния реванш срещу малтийския Слиема, който започва днес в 20,30 часа на градския стадион в Ловеч.

"Оранжевите" спечелиха първата среща в Ла Валета с 3:0 и предрешиха изхода на сблъсъка, като вече мислят за следващия кръг. Въпреки това Ферарио Спасов възнамерява да пусне титулярите и в днешния мач. Той на практика включи в групата за двубоя същите футболисти, на които разчита и в Малта, само с едно изключение. На стадион "Та Кали" преди дни титуляр започна Петър Златинов.

Сега обаче халфът е извън строя, тъй като се контузи в срещата за Суперкупата срещу Левски (1:2) и сега се възстановява. Извън групата останаха също Седрик Камбон и Алехандро Сичеро. В предни позиции за "оранжевите" днес отново ще играят намиращият се в отлична форма Ивелин Попов и бразилецът Бето.

Досега ловчанлии само веднъж са напускали евросцената, след като постигат убедителна победа в първата среща (с 3 и повече попадения), каквато е ситуацията в момента. Първата подобна случка бе през сезон 1999/00, когато Литекс разгроми с класическото 3:0 северноирландския Гленторан.

Въпреки убедителната победа обаче, ловчанлии записаха успех с 2:0 и в реванша. Още в следващия кръг "оранжевите" отново взеха добра преднина от първата среща - победиха с 4:1 Видзев (Лодз). На реванша обаче поляците записаха успех със същия резултат и елиминираха Литекс с 3:2 след дузпи. Днес едва ли може да стане подобна изненада, но все пак тази издънка би трябвало да е като обица на ухото за играчите на Ферарио Спасов.

ЛИТЕКС - СЛИЕМА
Днес от 20,30 часа
Ловеч, Градски стадион
Съдия: Сергей Березка (Укр)

ЛИТЕКС: 12.Т. Тодоров, 2.Р. Попов, 22.Пл. Николов, 6.Юрас, 5.Венков, 16.Манолев, 10.Сандриньо, 17.Бударен, 8.Том, 11.Бето, 32.Ив. Попов
Резерви: 1.Ил. Николов, 20.Бандаловски, 7.Генчев, 23.Йеленкович, 18.Бибишков, 26.Дуду, 9.К. Хазуров
Контузени: Златинов, Камбон
Наказани: няма

СЛИЕМА: 1.Бонело, 3.Азопарди, 4.Сайд, 8.Матокс, 11.Бартоло, 13.Четкути, 14.Уудс, 18.Анонам, 19.Чантар, 29.Пейс, 5.Балдачино
Резерви: Скери, Печи, Нвоко, Шери, Търнър, Барбара
Контузени: Мускат, Бажада, Аканджи, Маджар
Наказани: няма