Невъздържаното поведени и неприличните жестове, които Козмин Моци направи след получаването на червен картон в двубоя с Литекс през уикенда ще му струват скъпо.

Румънският национал ще трябва да заплати глоби в размер на общо 23 000 лева - 3000 на БФС и 20 000 на Лудогорец, които го наказват по вътрешния клубен правилник.

Освен това, от ръководството на Лудогорец обявиха, че Моци получава последно предупреждение и при нови провинения ще бъде отстранен от клуба.

Ето какво съобщиха от лагера на Лудогорец:

На заседание на УС на ПФК Лудогорец, проведено ден след загубата от Литекс, беше изслушано становището на спортно-техническото ръководство на отбора по повод неубедителните игри на отбора и бяха анализирани причините довели до тях.

След като изслуша анализа на старши треньора Георги Дерменджиев и мерките, които той предлага за справяне със ситуацията, УС на Клуба потвърди доверието си в него и щаба му.

По повод действията на играчи на ПФК Лудогорец, които уронват престижа на Клуба, се взеха следните решения:

- Налага се глоба в размер на 10 000 евро на защитника Козмин Моци. Състезателят получава и последно предупреждение за отстраняване от отбора.

- Налага се глоба в размер на 5000 евро на Фабио Ешпиньо. Състезателят получава последно предупреждение за отстраняване от отбора.

- Всички играчи на ПФК "Лудогорец", получили жълти картони за оспорване на съдийско решение, ще бъдат глобени сурово според вътрешния правилник.