Треньорът на Рома Руди Гарсия получи подкрепа от капитана на тима Даниеле де Роси. Специалистът го очакват тежки дни след днешното поражение с 0:2 от Аталанта в Серия А.

Загубата е последната брънка на една неприятна поредица за римляните, която започна през миналия уикенд с 2:2 срещу Болоня и продължи с позорно 1:6 срещу Барселона в Шампионската лига.

„Това не е дъното, през миналата година имахме толкова много равни мачове. Не стана хубав двубой, трябва да обмислим нещата хубаво и не ни остава нищо друго, освен да гледаме към следващия мач", каза Де Роси.

„Срещу Лацио в дербито играхме добре, но тази седмица е изключение. Надявам се загубата от Барселона да не размъти разсъдъка ни. Трябва да мислим за мача срещу Торино още от утре и да работим заедно. Миналата година се върнахме в първенството като колектив и трябва да го сторим отново, ако искаме да постигнем целите си."

„Никой няма да каже в ефир, че вината е на треньора. Длъжни сме да бъдем по-добри. Имаме определени трудности и те са видни, но да виним треньора и да търсим оправдания ще ни отведе до голям провал, какъвто имахме през миналия сезон."

„Миналата година също имахме добър отбор, но Ювентус доказа, че ни превъзхожда по всички линии. Тази година се справяме по-добре, но допускаме твърде много голове", отчете Де Роси.