Собственикът на Левски Тодор Батков заяви, че отборът ще бъде по-силен през пролeтния полусезон след слабото представяне през есента. Преди подновяването на мачовете от първенството шампионите изостават на 13 точки зад лидера ЦСКА, въпреки че имат мач по-малко.

Освен това възпитаниците на треньора Станимир Стоилов отпаднаха от европейските клубни турнири още през август. "Сините" бяха отстранени от непретенциозния финландски Тампере, като загубиха и двете си срещи с по 0:1.

"Левски ще бъде по-силен през пролетта. ЦСКА винаги има основание да се страхува. Както ние сме губили голям аванс преди няколко години, същото са допускали и те. Всеки мач ще излизаме за победа, но няма да правя драми, ако не станем шампиони. Искам това, което показва отборът, да е хубав футбол и играчите да се раздават", заяви Батков.

"Твърдо трябва да се класираме в евротурнирите. Все още играем за и за купата на България. Вярно е, че продадохме шест титуляри, но междувременно бяха привлечени същата бройка класни чужденци. Идват и попълнения от школата. В крайна сметка няма нищо вечно. Беше добре за напусналите ни футболисти да сменят обстановката. Трансферите им станаха с тяхно съгласие", добави Батков.

Клубният шеф изгледа днешната победа на Левски над Видима-Раковски с 3:0, в контролна среща, в която играха предимно юноши на клуба. На проверката присъстваха националният селекционер Пламен Марков, както и треньорът на младежите Иван Колев.

"Говорих с Пламен за лични неща. Със сигурност не съм опитвал да му влияя кой да взима от Левски. Нашата политика е да помагаме на националния отбор във всеки един момент и тя няма да се промени. Иван Колев не го познавам, но чувам хубави неща за него. Смятам, че днес е видял футболисти, които може да му свършат работа в младежкия отбор", каза Батков.

Още от днешните изявления на Тодор Батков: