В БФС е постъпило запитване дали е възможно преобразуването на Литекс в ЦСКА!

Източници на колегите от sportal.bg във футболната ни централа са били разпитвани дали подобни действия ще са според правилата и законите на България.

На този етап всичко е в съвсем начален стадий и шансовете за успех едва ли надхвърлят и 50%.

Въпросните източници твърдят, че със сложния казус са натоварени да се занимават хора от най-близкото обкръжение до боса на оранжевите Гриша Ганчев. За целта ще се потърси мнението на десетки юристи и съдии, за да няма съмнение в законността на деянията.

Според редица специалисти в тази област подобно преобразуване е доста сложно изпълнимо, но все пак има вратичка, по която то да бъде доведено до успех.

Според този план Гриша Ганчев и неговите партньори - не е изключено това да са Петър Манджуков и Юлиян Инджов, трябва да се сдобият и с емблемата на ЦСКА. Тя от своя страна е запорирана от НАП срещу сумата от 3 млн. лева. Червените пък ще играят в "А" група с лиценза на Литекс.

Както е известно, Гриша Ганчев бе близо до ЦСКА и през пролетта на 2013 година, когато водеше усилени преговори с тогавашните собственици от "Титан", но в крайна сметка сделката не се осъществи.