ЦСКА е стартирал преговори с две евентуални нови попълнения. Става въпрос за чужденци. Единият е със сериозна визитка и се очаква до дни да разтрогне със своя клуб. Другият играч пък е по-млад и също е свободен агент, пише вестник "Тема спорт".

Очаква се ЦСКА да започне преговори и с нападателя на Берое Венцислав Христов, но това ще стане в първите дни на януари 2015 г. Тогава той ще има право да сключи предварителен договор с друг клуб, тъй като контрактът му изтича през лятото и нападателят няма намерение да го подновява.

Апостол Попов по всяка вероятност няма да остане в ЦСКА през следващия сезон. Контрактът на бранителя, който ще навърши 32 години на 22 декември, изтича през юли 2015 г. Попов не се представя на познатото ниво през настоящия шампионат и загуби титулярното си място на десния бек за сметка на Венцислав Василев. Статутът му на резерва няма да се промени и през пролетта. В началото на януари ЦСКА ще стартира преговори с част от играчите, чиито договори изтичат през лятото. Разговори ще има и с Попов, но най-вероятно ще бъде решено той да напусне ЦСКА, освен ако не се съгласи на драстично намаление на заплата си. Самият бранител не е доволен от статута си на резерва и възможно продължение на кариерата му е завръщане в Ботев (Пд). Освен че не играе редовно, Попов е и един от играчите, които получават тавана на заплатите - 15 000 лева, и „армейците“ могат да облекчат бюджета, като не задържат защитника. Разходите, които ЦСКА е направил по Попов от лятото на 2009 година насам, са внушителни, предвид факта, че през последните години той винаги е бил сред най-добре платените футболисти в отбора.

Със сигурност предложения за нови договори ще получат Александър Тунчев, Марин Оршулич и Борис Галчев. За Иван Стоянов пък ще бъде решено на база представянето му през пролетта. Той взе участие само в 1 мач в „А“ група досега през сезона. Контрактът на нападателя Орелиен Жоаким също изтича през лятото, като, ако не вземе участие в 50% от официалните срещи, той ще има право да си търси нов отбор. В противен случай ЦСКА вероятно ще удължи контракта му с 1 година, каквато е клаузата по договора.