Старши-треньорът на Реал (Сосиедад)-Дейвид Мойс обяви, че е бил запознат с намеренията на Луис Енрике да започне битката срещу неговия тим без Лео Меси и Неймар. Това до някаква степен се оказа фатално за „блаугранас", които допуснаха поражение с 0:1. Загубата попречи на каталунския гранд да се изкачи до първото място в „Ла Лига".

„Очаквах, че Меси и Неймар ще стартират от резервната скамейка. Знам какво е да ръководиш голям клуб, който има много мачове през сезона. Поради този факт, предположих, че Луис Енрике ще съхрани техните сили".

„Вчера се възползвах максимално от възможността да победя един от най-великите отбори в историята. Беше дълга нощ. Вкарахме ранен гол, с който максимално затруднихме играта на съперника. Бих искал винаги да се конкурираме с основните отбори в Испания, но трябва да изградим стабилен тим".

„Горд съм от начина, по който се защитаваха моите момчета. Представихме се фантастично. Постигнахме важни три точки, които ще ни дадат нужното самочувствие за следващите тежки двубои"