Бившият селекционер на българския национален отбор по волейбол - Силвано Пранди даде ексклузивно интервю за Topsport.bg!

Италианският специалист коментира редица теми за медията ни, сред които разярилия се в пълна степен скандал между Найден Найденов и Камило Плачи. Освен че загатна дали ще се върне отново в България, Пранди даде мнението си и за свършеното до момента от настоящия треньор на „лъвовете" Пламен Константинов, както и за злощастното ни представяне на Световното първенство в Полша. Българските волейболисти не успяха да постигнат нито една победа във втората фаза на шампионата, като регистрираха общо шест загуби.

Коментарът на Пранди по темата:

"По принцип разбирате, че не е особено коректно един колега да оценява друг. На база повечето ми опит обаче мога да споделя личното си мнение за Пламен и за работата му в тима ви.

Ще го кажа така - Константинов е вашия бъдещ треньор. Той е наставникът, с когото е обвързано бъдещето ви във волейбола. Може би бе злощастно стечение на обстоятелствата това, че той трябваше да оглави състава точно в този труден момент, но не бива да бързате да го съдите.

Той бе много способен като състезател, а след това показа умения и характер и при първите си треньорски опити. Няма нужда от пресилена критика, тя не помага при никакви условия и нищо не остава след нея, така да се каже.

Като цяло представянето ви на Мондиала бе доста слабо, това е видно за всички. Не трябва да съм някакъв кой знае какъв специалист, за да ви кажа основните проблеми. Но отново - не желая да навлизам в работата и „зоната" на Пламен. Това са пречки, препятствия, с които той сам ще трябва да се справи. Ако има нужда от допълнителна помощ съм уверен, че в щаба ви може да се опре на мнението на стабилни, доказани професионалисти. Аз просто изразявам личната си позиция.

Българите сте чудесни хора. Също като нас преживявате неуспехите много трудно, но ще видите, че всичко това е с някаква цел. С цел да се поучите и да вземете максимума от неприятната ситуация. Всеки треньор минава през трудни моменти.

В момента се радвам, че имам възможността да работя при ваш, български президент, а също така и че работих с някои от най-добрите ви играчи. Съвместната работа с Владимир Николов, Теодор Салпаров и т.н. може само да ми дава поводи да се усмихвам, тъй като говорим за доказали се професионалисти, които са способни да решат даден мач. Никой не може да ги спре да поемат към друг клуб, но и това е част от нещата.

Ще ви издам и една малка тайна, която вече няма проблем да споделя - чакаме двама канадски състезатели да дойдат при нас, за да видим ще паснат ли на отбора".