Силният човек в "Надежда" Иван Василев не скри задоволството си от договора за финансиране на детско-юношеската школа на Локомотив (София). Пари за "железничарите" ще отпуска фармацевтична компания „Актавис".

„Много съм щастлив и много развълнуван. Определено не бе лесно постигнато това споразумение.Два месеца и половина аз и Управителният съвет проведохме много разговори и в последния момент се случиха нещата, които трябваше да се случат. Надявам се да отворим нова страница, децата са бъдещето. Когато се напълни стадионът с дечица, аз съм рожба на тази ДЮШ, искам поне част от тях да ме последват и надминат."

„Ивайло Паргов е изпълнителен директор на Академия „Надежда", договорът ни е тристранен с тях и „Актавис". Паргов ще получи поста спортен директор в Локомотив. Ще се занимава изключително с изграждането на изкуствения терен и ДЮШ, лично аз искам и да го ползвам в първия отбор. Мисля, че той ще бъде добро попълнение."

„Ремоннтните дейности - завършваме затревения терен на помощното игрище. В момента правим ремонт на всички съблекални. Сменяхме прозорци, врати, хидроизолация и това ще е до Нова година. След Нова година се започва теренът, който ще прави „Актавис" и се започва да се работи много по-сериозно в ДЮШ. Самите треньори трябва да се амбицират. Трябва да приобщим доста деца и те да дойдат на нашия стадион."

„Искам да спомена голямата подкрепа от кмета на „Надежда" г-н Димов, който ни осигури втора база в Требич с три терена. Ставаме един от интересните клубове."

„Не може всичко наведнъж, доста се натоварихме и аз, и Управителният съвет, включително и финансово. С идването на „Актавис" нещата ще придобия друг характер. Надявам се и бизнесът да се отвори. Това е гигант във фармацевтичната индустрия. Надявам се и други фирми да дойдат."

„Търсим спонсори и за първия отбор. Водим преговори, не спирам да тичам, но не стават лесно нещата. „Актавис" засега няма да помага на първия отбор, дай Боже да се съгласят и на първия отбор, но засега сме говорили само за школата. Надписът „Актавис" ще бъде само на фланелките на децата."

„Няма да бъде жертвана школата заради целта завръщане в „А" група. Ние разчитаме на собствени кадри. За жалост има голям отлив от стадиона, искам да призова локомотивците да се завърнат. Ще вземем и други перспективни момчета, но трябва да са 10 класи над нашите, за да ги вземем. Ако трябва, ще стоим две-три години във „В" група, но ще разчитаме на собствени кадри. Искам наши момчета да играят в Локомотив. Сърцето на Локомотив са нашите кадри. Малките ще знаят, че ще имат перспективата да влязат в мъжкия футбол. Дай Боже да се върнем след две-три години там, където ни е мястото. Те сами ще усетят вниманието", завърши Иван Василев.