Пламен Константинов коментира класирането на Германия за 1/4-финалите на Евроволей 2015. Националният селекционер на България каза, че няма как да се повтори първата среща между двата състава, която се състоя на старта на надпреварата, и в която България победи безапелационно.

Специалистът каза, че очаква различен двубой и добави, че съперникът на Бундестима в плейофа - Белгия - не е показал най-доброто си лице.

„Не съм изненадан. Германия показа истинската си класа. Очаквах малко повече от Белгия. Това не е слаб отбор. Мисля, че не направиха най-добрия си мач днес. В общи линии, едва ли може да се намерят слабости в отбор като Германия. Мисля, че някои неща се потвърдиха от това, което бяха разучавали. Почти всичко тактическо, с което ги изненадахме, беше за първия мач", започна Константинов.

„Очаквам различен двубой. Едва ли тактически ще може да се излъжем. Познаваме се добре. Едва ли ще е чак толкова тактическо надиграването. Може би ще зависи от това, кой ще изпълни по-добре своята игрова схема.

При нас има настроение. Очакваме мача с нетърпение. Има и един друг положителен фактор - българинът мрази повече, отколкото обича. Това мисля, че може и да ни помогне. В някои неща отстъпваме на Германия, но мисля, че може да го компенсираме със страст и емоции.

При Теди Салпаров става дума за разтежение, което значи, че има риск, макар, че сега не чувства болка. Ще решаваме в последния момент. Но е вероятно Владо да е титулярно либеро, а Теди Салпаров да влиза като резерва във всеки гейм. Ники Николов може да помогне.

Владислав Иванов издържа срещу Холандия", завърши селекционерът.