Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков обяви финландския Тампере Юнайтед за фаворит в двойката от първия предварителен кръг на Шампионската лига, в който ще се изправят срещу Мурата от Сан Марино. Бившият легендарен футболист на "сините" бе категоричен, че Левски е фаворит в мачовете от втората фаза на турнира на шампионите, въпреки че на Герена не са запознати със силата на двата отбора.

"Можеше да е значително по-тежко, но можеше и да е по-леко. Нямаме впечатления, не сме запознати с двата отбора. Смятам, че шансовете на Тампере са по-големи, имайки предвид, че първенството на Финландия е по-силно и те имат добри резултати в него. Ще ги гледаме в двата мача помежду им. При всички положения Левски е в ролята на фаворит. Убеден съм, че целта - задължително преминаване на втория кръг, ще бъде постигната. По-добре щеше да бъде да играем срещу отбор, който не е започнал първенството", заяви Сираков.

Шефът на "сините" добави още, че домакинският мач на Левски от втория предварителен кръг на Шампионската лига, който по програма е на 7 или 8 юли, ще се играе на стадион "Георги Аспарухов".

Старши треньорът Станимир Стоилов също даде предимство на Тампере. "Докато не се запознаем с двата отбора, не мога да коментирам по-конкретно. Предимство за финландците е, че те в момента играят първенство, докато за нас това ще бъде първа официална среща за сезона. Преди няколко години играхме срещу Бран (Норвегия), който е с подобен скандинавски стил и ни беше много трудно. Тогава обаче нямахме този опит. Надявам се, че сега ще стигнем по-лесно до победата", каза Стоилов.

Според защитника Елин Топузаков най-важното е Левски да продължи напред, като съперникът няма значение. "Едва ли някой от двата отбора можеше да ни уплаши, след като играхме срещу такива големи отбори в Шампионската лига. Няма какво да се лъжем. И двата отбора са непознати, така че за нас основното като първи мачове на старта на сезона да постигнем победи и едва след това може би да се иска повече от нас. Най-важното е да отстраним който и да е от двата отбора", заяви бранителят.

Христо Йовов пък обяви, че трябва да бъде направено добро разузнаване на Тампере и Мурата. "Трябва да постигнем две победи, което е важно за коефициента на България", обяви Бижутера.