След като пресаташето на БФС даде думата на президента на централата, Борислав Михайлов честити новата година и пожела здраве и успехи.

"Бях обещал да напрая всичко възможно преди тегленето на програмата във вторник да имаме нов старши треньор. След дълги преговори стигнахме до най-правилния избор за нас за този момент. Едва ли е необходимо да ви представям Пламен Марков", каза Михайлов.

Шефът на БФС призна, че е преговарял с треньори от чужбина. "Знаете имената им. Разговарях наистина с Катанец, който предпочете отбор с по-малки амбиции. На три пъти разговарях по телефона с Венейбълс, още два пъти и с неговия мениджър.

Проблемът при него бе, че иска да живее в Англия и да гледа мачовете от "А" група по телевизията. Това е неприемливо. От финансова гледна точка също не се разбрахме. Данъците у нас са 10 %, на Острова са 40%. Венейбълс преговаряше само за чисти пари, което го оскъпяваше твърде много.

Имах разговори още с Катанец, Олег Романцев и Валтер Дзенга. Катанец пожела да поеме тим с по-малки амбиции, какъвто безспорно е Македоноя. Повечето от чужденците въобще нямаха желание да живет в България. Не искаха да стоят тук и половин година. Това пък утежнява финансовите параметри ", разкри Михайлов.

"Парите, които Венци Стефанов обяви за Олег Романцев, не отговарят на истината. Руснакът не е предлагал да води води националите ни за малка сума", контрира Боби изказване на президента на Славия.

"Целта е класиране. Дали като първи и минимум втори, но това е целта", обяви още президентът на БФС.

Стана ясно, че Димитър Пенев ще има работа в БФС. Ще му бъде предложена работа, но не се знае за кои гарнитури ще отговаря.

"Важното е, че имаме треньор на мъжкия тим. Следващата седмица ще се занимаем и с върпоса за младежкия. Бяхме прекалено натоварени с всички тези преговори и не сме решили този въпрос", каза шефът на БФС.

Шефът на футболната ни централа не скри опасенията си относно предстоящата работна среща със делегациите на другите национални отбори, които във вторник ще имат работно съвещание, на което трябва да измислят програмата за световните квалификации.

„Дано успеем да се раберем. не ми се иска да се прави служебна програма. Имаме предварителни разговори с Италия и Кипър. Прави ми впечатление, че и Грузия прави опити да си нареди програмата по възможно най-добрия начин, защото и те имат амбиции за второто място, понеже в техния футбол се наливат много пари за треньори. Така че, сигурен съм, срещата ще бъде много тежка", каза Боби Михайлов.