Президентът на УЕФА Мишел Платини заяви, че ще обжалва решението на Етичната комисия към ФИФА да му наложи 90-дневна санкция, съгласно която той не може да управлява своята професионална дейност.

Вицепрезидентът на ФИФА заяви пред журналиста от AP Роб Харис, че отхвърля категорично всички обвинения по свой адрес и ще оспорва наказанието.

Етичната комисия отстрани за по 90 дни от работата на ФИФА президента на Централата Сеп Блатер, Платини и генералния секретар на ФИФА Жером Валке.

Платини заяви, че приема случващото се като фарс и категорично отказва да повярва, че това политическо решение е било взето толкова бързо с единствената цел, „да бъде опозорен човек, който цял живот е бил предан на футбола или да бъде срината кандидатурата му за президентския пост на ФИФА".

Платини добавя, че повече от всякога е решен да се защити пред съответните съдебни органи. Французинът добавя, че веднага е получил куп съобщение за подкрепа от членове на УЕФА и други конфедерации. Това му е дало допълнително сили да продължи борбата.