Атлетико (Мадрид) се измъчи срещу третодивизионен състав за Купата на краля. Бойката единайсеторка на Реус Депортиво поизпоти столичани в първия 1/16-финал от турнира помежду им.

Скромният каталунски тим игра много храбро срещу звездите на Диего Симеоне и дори поведе в резултата, но в крайна сметка отстъпи с 1:2.

Головете за "дюшекчиите" бяха дело на Лусиано Вието и Саул Нигес.

Симеоне остави в Мадрид голяма част от титулярите, начело с Антоан Гризман, Фернандо Торес, Диего Годин и Габи Фернандес.

В 30-ата минута отборът от Сегунда "Б" успя да излезе напред в резултата с попадение на Фран Карбиа, който намери свободно пространство в наказателното поле и простреля Моя.

Отговорът на Атлетико дойде седем минути по-късно. Оливер Торес центрира отдясно и нисичкият Вието засече с глава за 1:1. При гола останаха сериозни съмнения за засада на аржентинския нападател, но реферът Фернандес Борбалан зачете попадението.

След почивката Атлетико доминираше и заслужено стигна до пълен обрат. В 62-ата минута Коке центрира от корнер, а Саул отклони топката към далечния ъгъл на вратата и направи безпомощен стража на домакините Едгар.

Реваншът на "Висенте Калдерон" е на 17 декември.