Литекс победи с класическото 3:0 гостите от Видима-Раковски в последната си контрола преди старта на пролетния дял от футболното първенство на България.

Два гола вкара Крум Бибишков, а Вилфред Нифлор добави един, но играчът, който впечатли стотината зрители на стадион "Ловеч" беше привлеченият през зимата от Левски нападател Емил Ангелов. Докато беше на терена, Бабангида не спря да тормози севлиевската отбрана, създавайки й редица главоболия.

Гостите пък през цялото време мислеха как да опазят мрежата си суха и почти не затрудниха вратаря на Литекс Тодор Тодоров. Водени от Емил Ангелов, "оранжевите" пробиха защитата на Видима-Раковски в 20-ата минута чрез Вилфред Нифлор. Нападателят се възползва от перфектната работа на Бабангида, който догони излизаща в аут топка, след което я поднесе на тепсия в краката на французина.

Ангелов не спря да снове по двата фланга и при малко повече шанс можеше да се разпише в 5-ата, 12-ата и 15-ата минути. Той беше близо до гола и 15-ина минути след попадението на Нифлор, но стражът на гостите Иванов отрази силния му шут от границата на наказателното поле.

И след почивката Видима-Раковски разчиташе предимно на вратаря си. Абдиков, който замени Иванов, се изяви успешно още в 3-ата минута след подновяването на играта, спасявайки последователно голови удари на Крум Бибишков и Ивелин Попов. По-късно с попадение се размина и Зоран Янкович.

В 55-ата минута дойде и първата голова възможност за севлиевци. Тогава бившият футболист на Литекс Костадин Хазуров бе оставен непокрит на 2 метра от вратата на домакините и само страхотната намеса на Тодор Тодоров предотврати изненадващо, а и нелогично изравняване на резултата.

"Оранжевите" продължиха с опитите да удвоят преднината си, но Янкович и Бибишков стреляха на сантиметри от страничните стълбове на Абдиков. Вратарят на Видима-Раковски предотврати втори гол в мрежата си и в 77-ата минута, спасявайки изстрела на останалия сам срещу него бразилец Томе.

Дори и Абдиков обаче не успя да спаси севлиевци в 81-ата минута. Тогава Уелингтом да Силва навърза защитата на гостите и върна топката към Зоран Янкович. Натурализираният сърбин качи топката на главата на Крум Бибишков, който беше безкомпромисен от вратарското поле - 2:0 за Литекс.

Ловчанлии довършиха безпомощния си съперник минута преди изтичане на редовното време. В прегръдките на съотборниците си за втори пореден път попадна находчивият Бибишков, завършил с гол подаване на Томе - 3:0 за възпитаниците на Миодраг Йешич и оптимизъм в "оранжевия" лагер преди подновяването на двубоите от програмата на "А" група.

Литекс - Видима-Раковски 3:0
1:0 Нифлор (20), 3:0 Бибишков (81 и 89)

Литекс - Т. Тодоров, Канбон, Венков, Генчев, Пл. Николов, Сандриньо, Манолев, Йеленкович, Ангелов, Нифлор, Цветанов (Александров, Берберович, Юрас, Скерлев, Уелингтом, Томе, Попов, Янкович, Бибишков)

Видима-Раковски - Иванов, Борисов, Б. Стойчев, Тодоров, Зеленков, Трифонов, Писаров, Хазуров, Мекиков, Г. Стойчев, Стоянов (Абдиков, Христов, Мартинс, Георгиев, Чалъков)

Ловеч, стадион "Ловеч", 100 зрители
Съдия: Ивайло Георгиев
Жълти картони: Г. Стойчев, Георгиев (В)