Легендарният вратар на Левски Димитър Иванков коментира пред „Меридиан Мач" предстоящия реванш с Монтана за купата. Той бе големият герой от епопеята с Литекс през пролетта на 1997 година, когато бе единственият случай досега, в който „сините" са губили първия мач с 0:2.

Тогава „оранжевите" бяха водени именно от ферарио Спасов, който сега е начело на тима от Северо-запада, а аналогията е още по-силна, защото и те бяха лидери в „Б" група, макар и с много по-сериозно превъзходство над всичките си конкуренти.

„Изобщо не може да сравняваме онзи Литекс и този Монтана. Вярно е, че и между нашия Левски и сегашния има разлика, но все пак самият заряд на онзи мач бе много по-голям. Иначе след 0:2 в първия мач е нормално да има напрежение независимо от коя дивизия е съперникът. В момента Левски е под напрежение преди всеки мач, така че няма нещо по-различно, факт е, че отборът има повече от минимални шансове да атакува първото място в първенството и всичко освен продължаване за купата ще е провал. Голям провал. Няма какво друго да говорим."

"Рецепта няма. Хубаво е да има ранен гол, но според мен е по-важно отборът да излезе и да се хвърли сериозно от самото начало, без да се правят каквито и да е сметки. Друг път няма. Говорим за Левски и подобрението в играта напоследък трябва да се подплати и с един стойностен резултат. Класиране за четвъртфиналите за купата ще е добра основа за пролетта. В лош период сме, но и той ще отмине и пак ще дойдат добри дни", каза любимецът на Сектор „Б".