Крайно време е ЦСКА да погледне в собствената си паничка. "Армейците" трябва да спрат с оправданията от сорта на "И останалите отбори имат дългове, но получават лиценз" и "За бази на други отбори се отпускат държавни пари, а ние плащаме наем".

"Червените" са при аматьорите "благодарение" на своите собственици, ръководители и треньори. И в настоящия случай няма по-малко виновен. Без значение е дали "Титан" или Томов са натрупали повече дългове...

Истината е, че в последните годин ЦСКА не функционира правилно. Клубът харчи, но не генерира приходи.

ЦСКА няма база. Благодарение на едно осмивано сдружение юношите на "червените" има къде да тренират и не им се срутват балони върху главите.

Школата на ЦСКА не функционира. В ДЮШ на "армейците" си живуркат едни и същи удобни треньори, на които никой не им се търси отговорност. "Специалистите" могат и да не получават заплати. Обществена тайна е, че прибират пари от родители.

ЦСКА не знае какво е маркетинг. Феновете си купуват билети и карти, въпреки всичко. За тях не е проблем, че работи половин каса и трябва да се редят на опашка за мач с Чико Бяга.

Качеството на екипировката на представителния отбор не се коментира, също така и предлаганите продукти във фен магазина. Абсурд е и ЦСКА да "хване" някое събитие, например за 15 септември да пусне тетрадка или линийка. По-важното е кой прибира парите от тези "палави" продажби и каква е причината те да не постъпват в клубната каса.

Всичко гореспоменато доведе до логичния крах на клуба от Борисовата градина. И за съжаление сега се ценят победите над Левски пред 4000 зрители и се пее "хайде гол", а не както бе неотдавна - успехите над европейски грандове, генериращи в пъти по-голям интерес и рефрени от типа на "О, нещастен Ливърпул тежък беше жребият за тебе - ЦСКА той ти отреди, славата ти той погреба".