Щастливият наставник на Милан Масимилиано Алегри заяви, че той е бил единственият човек, който е вярвал в снощната великата победа с 2:0 над Барселона.

"Росонерите" разбиха на пух и прах всички предварителни очаквания, не допуснаха нито едно сто процентово положение пред своята врата и въпреки голямото, но беззъбо надмощие във владението на топката на Барса, вкараха два гола във вратата на Виктор Валдес.

"Спечелихме много важен мач срещу Барселона, в която сякаш не вярваше никой друг, освен мен", заяви Алегри.

"За да спечелиш такъв мач, всеки един играч трябва да направи саможертва и да се бори изключително здраво. Държахме Барса далеч от своето наказателно поле и не им позволихме да отправят дори един реален опасен удар в рамките на вратата."

"Играчите не се предадоха, дори когато Барса имаше сериозно владение върху топката. Може би имахме късмет с рикошета при първия гол, но такива неща се се случват във футбола. Моите футболисти напълно заслужиха тази своя победа, президентът Силвио Берлускони също."

Въпреки позитивния резултат в първия мач, Алегри е напълно наясно, че предстои повече от тежък реванш на "Камп Ноу".

"Към момента този резултат не ни класира, така че ще ни трябва още един позитивен развой в Барселона. Може би трябва да забравим за резултата от този мач и да изиграем нов двубой, в който да търсим острота и гол. Няма да срещнем друга Барселона в Испания, те винаги играят по един и същ начин. Определено трябва да подобрим нашето владение върху топката."