Българският шампион Левски може да се изправи срещу финландския Тампере Юнайтед.
Клубът е само на 9 години - създаден е през 98-а. При учредяването си тимът се обединява с ФК Илвес и така започва участие в местната втора дивизия.
Само след 15 месеца Тампере печели промоция в елита и досега е неизменна част от първа дивизия на Финландия.

Още при дебюта си отборът завършва на шесто място и започва да пише историята си. През 2001 година Тампере триумфира за първи път с титлата на страната. В сезон 2002 завършва пети, а 2003 година - трети. Миналата година отново донесе щастие на клуба, когато бе спечелена втората титла.

Така за изключително кратък период Тампере се утвърди като един от най-добрите отбори в страната. От началото на създаването си тимът е неизменна част от евротурнирите, но без особено големи успехи. Тампере е съставен само от футболисти от Финландия, единствено прави изключение нигерийският нападател Даниел Нвоке. Финландците играят със сходна на Левски схема- 4-3-3.

45-годишният старши треньорът Яри Хелм е бивш национал на Финландия. Той има изиграни 100 мача и отбелязани 20 гола за представителния тим на родината си. В класацията се нарежда на второ място след Яри Литманен.
Яри Хелм има и два мача срещу България.

В контрола през 1988 г. (1:1) и в световната квалификация през 1993 г. (2:0 за нашите). Играл е в отборите на ФК Илвес (сега Тампере Юнайтед), ХИК Хелзинки, Санкт Паули, Щутгартер Кикерс. Хелм е Футболист на годината във Финландия за 1987 г., обявен е за почетен капитан на националния отбор.