Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс беше уволнен от ръководството само няколко часа след равенството с Евертън на "Гудисън Парк". Новината беше обявена на официалния сайт на "червените" само няколко минути, след като северноирландецът обяви, че се чувства сигурен за поста си.

"Искаме да изразим огромната си благодарност към Брендън Роджърс за работата му и огромния принос, който има към развитието на Ливърпул. Изживяхме някои страхотни моменти под негово ръководство и сме сигурни, че му предстоят страхотни моменти в кариерата занапред."

"Това беше много трудно решение за нас, но го взимаме, за да подсигурим най-доброто за отбора на терена. Амбицията и победите са това, което определя Ливърпул като клуб и вярваме, че със смяната на мениджъра ще осигурим точно това за нашия тим."

"Търсенето на негов заместник започна и се надяваме да направим анонс за намирането му в най-кратко срокове, още в съвсем близко бъдеще", написаха от ръководството на Ливърпул на официалния сайт на клуба.

Това съобщение беше подписано от президента Том Уърнър, изпълнителния директор Майк Гордън, както и собственика на мърсисайдци Джон Хенри. Всички категорично застават зад това решение.

Брендън Роджърс пое Ливърпул през 2012 г. и успя да изведе тима до второто място, само на два мача от титлата, през 2014 г. През тази кампания обаче "червените" са изключително колебливи и това наложи смяната.

В последните дни постоянно се говори, че на неговото място ще бъде назначен Юрген Клоп, който е без работа от лятото, когато напусна германския гранд Борусия Дортмунд.