Милан нанесе втора загуба на Ювентус този сезон. След като по-рано загубиха и от Интер, сега „бианконерите" си тръгнаха с празни ръце при срещата си и с втория милански гранд. „Росонерите" спечелиха с 1:0, благодарение на гол от несъществуваща дузпа.

Двата отбора започнаха предпазливо, макар се домакините определено бяха по-настоятелният отбор. Защитникът Де Шилио пробва опасен диагонален удар още в 5-ата минута, който обаче мина на сантиметри покрай гредата. Малко по-късно Боатенг, също имаше едно полу-положение, което обаче бе спасено от Буфон.

Най-скандалният момент дойде точно след половин час игра. При едно центриране,  топката срещна ребрата на Маурицио Исла, което бе причина за Рицоли да свири дузпа. Реферът първоначално се поколеба, но въпреки това посочи бялата точка. На повторението явно се видя, че Исла не играе с ръка, но съдбата явно си върна на Юве, след като миналата година не бе признат чист гол на Мунтари в същото това дерби.

Робиньо успя да превърне дузпата в гол, въпреки добрата намеса на Буфон за 1:0.

След почивката торинци се опитаха да променят нещо и в игра се появиха Падуин и Джовинко Именно последният опита много красива задна ножица в 62-ата мин, но не успя да намери добре топката и я прати далеч в аут.

Милан отвърна със самостоятелен рейд и далечен удар на Ночерино, който мина малко над гредата.

Юве изпусна своя шанс 7 минути преди края. Джовинко финтира защитник, върна от аутлинията към Вучинич, който стреля от упор, но Констант изчисти метър пред голлинията и спаси отбора си от сигурен гол и му осигури трите точки.

След този мач Юве остава лидер, но утре Интер може да се доближи само на точка зад шампионите. Милан пък се изкачи значително в подреждането и вече  е 8-ми.

МИЛАН  - ЮВЕНТУС 1:0

1:0 Робиньо (30'-д)

МИЛАН: Амелия, Констант, Йепес, Мексеш, Де Шилио, Де Йонг, Ночерино, Монтоливо, Боатенг, Робиньо, Ел Шаарауи

ЮВЕНТУС: Буфон, Касерес, Бонучи, Бардзали, Исла, Видал, Пирло, Маркисио, Асамоа, Вучинич, Куалярела