ЕФА ни готви солена глоба, но не и наказание за празни трибуни след инцидентите на мача България - Хърватия (0:1), пише "Труд". Тогава дуелът бе прекъснат заради обиди и замеряне с факли между двете агитки.

Притесненията бяха за сурова санкция с празни трибуни поне за предстоящата евроквалификация с Малта на 16 ноември. Но УЕФА уведоми БФС, че решение ще има на 13 ноември, тоест само три дни преди двубоя.

Билети ще бъдат пуснати поне 4 дни по-рано и е невъзможно УЕФА да затвори стадиона при продадени (независимо колко) вече пропуска. Съществува минимален шанс санкцията все пак да ни удари, но за следващо домакинство на България.

Това би бил много по-тежък удар, защото напролет първият гост в София е фаворитът в групата Италия. Но очакваната санкция е глоба - поне 50 000 евро, след като инцидентите не са първи на мач на националния

. Бяхме санкционирани за расизъм два пъти в последните 3 години - с тежка глоба след 0:3 с Англия през 2011-а и за един мач без публика след 1:1 с Дания през пролетта на 2013-а.