Отборът на Берое стигна до пълния обрат срещу единайсеторката на Ботев (Пловдив), в срещата между двата тима от 9-ия плейофен кръг на надпреварата в "А" група.

Старозагорци губеха с 0:1, но с попадения на Мапуку през второто полувреме се добраха до всичките три точки в мача днес.

КОМЕНТАР НА МАЧА ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

След не особено интригуващо първо полувреме, втората част започна вихрено за гостите, като в 53-ата минута Чунчуков се пребори за топката и я продължи към включилия се на скорост Марин, който я прати в мрежата за 0:1.

Само минута по-късно обаче Мапуку получи добър извеждащ пас и върна състава си в мача - 1:1.

Крайното 2:1 оформи отново Мапуку, разписал се след точно час игра за втори път във вратата на съперника. Състезателят на домакините бе просто неудържим, като бранителите на пловдивчани така и не намираха начин да го спрат.

До края на срещата резултатът не бе променен и така Берое се поздрави с впечатляващ успех и обрат на стадиона си в Стара Загора.

Домакините имат за цел да затвърдят европейските си амбиции, като считано към момента те разполагат с актив от 54 точки - колкото има и Литекс.

Гостите от Пловдив остават последни в първата шестица, като обаче на няколко пъти през сезона показаха, че могат да се справят и с най-големите имена във футбола ни, дори разчитайки основно на младите си, талантливи състезатели.