Бразилският футболен импресарио Вагнер Рибейро потвърди, че преди малко повече от 5 години Реал (М) не е купил Кака, въпреки че тогава подписът на настоящия носител на Златната топка е струвал едва 7 млн. долара. Рибейро, който сега се грижи за интересите на Робиньо, сподели за случилото се пред испанската преса.

"През 2002 г. Реал (Мадрид) можеше да се възползва от тежкото финансово състояние на Сао Пауло и да подпише с Кака срещу едва 7 млн. долара. Тогава бразилецът беше в испанската столица, за да участва в демонстративен мач между сборен отбор на световните звезди и Реал (Мадрид). Срещата беше част от тържествата по случай 100-годишнината на кралския клуб, а Кака вкара един от головете за 20-минутен престой на терена", припомни си Вагнер Рибейро.

"Непосредствено след двубоя разговарях с тогавашния президент на "белите" Флорентино Перес. Той ми каза, че е впечатлен от Кака и иска да го види с екипа на Реал. Два месеца по-късно се срещнах и с Хорхе Валдано, който по това време беше изпълнителен директор на мадридчани. Аржентинецът също ми каза, че би купил Кака, но предупреди, че не може да му гарантира редовно участие в мачовете, защото по това време в Реал играеха Зинедин Зидан и Луиш Фиго", разкри импресариото.