Специалната техника, с която ще се блокира използването на електроника по време на двубоя за световната титла по шахмат Вишванатан Ананд - Веселин Топалов, още не е пристигнала в България. Апаратурата е руска и се осигурява от международната федерация, като тук ще присъства и оператор за работа със заглушителите. От БФШ са поискали съдействие от Националната служба за охрана, за да няма проблеми при вкарването на техниката в страната.

Днес в София се очаква и завесата, която ще отделя двамата гросмайстори от публиката във Военния клуб. Съоръжението пътува от Германия с куриерска фирма и вчера бе в Унгария. Завесата е шумоизолираща, като публиката ще вижда шампиона от Индия и българския му съперник, но двамата няма да имат зрителен контакт със залата.
Вчера във Военния клуб бе направена нова инспекция. Поканен бе посланикът на Индия, но Н. пр. Дивябх Манчанда не присъства заради национален празник. За времето от посещението на Аруна Ананд, съпруга и мениджър на шампиона, в началото на февруари, в клуба е свършена страхотна работа и помещенията изглеждат по съвсем различен начин.

Делегацията на Ананд се очаква да пристигне в България утре. Изискването за менюто на индиеца е в него да присъства вегетарианска храна. Засега от щаба на Топалов няма специални претенции.

В такъв момент на него няма да му е до ядене. Вероятно ще искаме да има банани и нещо за пиене, коментира мениджърът Силвио Данаилов.