Футболна България отново показа, че може да бъде единна. Фенове на двата бургаски клуба Черноморец и Нефтохимик се обединиха в името на треньора на „акулите” Димитър Димитров-Херо.Подкрепа в трудния момент за наставника показаха по форуми и привърженици от всички футболни клубове у нас.

В Бургас, 33-метров транспарант в негова подкрепа ще опънат феновете на Черноморец Бургас на дербито с Левски в неделя, съобщава „24 часа”. Привърсперант на стадион "Лазур" в неделя ще издигнат дори феновете на Нефтохимик, които за сефте ще стъпят на мач на градския съперник. Правят го заради треньора, донесъл им толкова щастливи мигове с любимата Нафта през 90-те години.

"Стискаме му палци, защото той направи революция в бургаския футбол. Заслужава дълбок поклон не само от нас, а от целия град", единодушни бяха вчера футболисти от славния отбор на Нефтохимик, стигнал до вицешампионската титла през 1997 г. В четвъртък на пресконференция Херо обяви, че има злокачествен тумор в стомаха и с невероятно мъжката си постъпка в този труден за него момент просълзи не само слушащата го аудитория в залата, но и цяла България. Защото с поведението си Димитър Димитров доказа, че е име икона за родния футбол и в чисто човешки план.