Отборът на Лудогорец постигна четвъртата си победа за сезона. Шампионите спечелиха с лекота визитата си на Пирин, мачкайки "орлетата" с класическото 3:0. Отличен мач за гостите изигра Клаудиу Кешеру, който наниза и първите си две попадения за клуба. Другият гол бе дело на младия Александър Василев, който впечатли сериозно със своите изяви. Трите точки изкачиха Лудогорец до първото място в "А" група, докато съперникът им е твърдо на последното място. Хората на Неделчо Матушев вече са в невиждана голова суша от 485 минути.

Срещата започна сравнително спокойно. Нито един от двата тим не искаше да рискува, а желанието на Пирин си личеше от доста твърдата игра на домакините. След 10 минути игра,  Богомил Дяков направи един от обичайните си пробиви по крилото, след което центрира към далечната греда. Там с топката игра Мартин Тошев, който свали с едно докосване към Тони Тасев. На мястото си обаче бе Козмин Моци, който изчисти към центъра на терена.

Шампионите напомниха за себе си след четвърт час игра. Козмин Моци се измъкна от персоналния си пазач и засече с глава едно центриране от корнер. За негово съжаление, ударът му срещна горната греда на Пирин.

"Орлите" достигнаха до попадение след едва втората си по-нормална атака в срещата. Вездесъщият Марселиньо комбинира по отличен начин с Кешеру, извеждайки румънеца сам срещу вратаря. Нападателя обаче намери страничния стълб на Пирин. Шанс за добавка обаче се откри пред Александър Василев, който с отличен шут в далечния ъгъл изведе своите напред.

Неприятностите за Неделчо Матушев се увеличиха с още една, когато Бергонси се хвана за бедрото и бе заменен принудително от Венци Бенгюзов.

Двата отбора се хванаха за гушите в 28-ата минута. Богомил Дяков бе сериозно пощаден от рефера Костадинов, след като удари без топка Марселиньо, а за провинението си бе наказан само с жълт картон.

Разградчани удвоиха своята преднина в 34-ата минута, когато за сефте се разписа румънската звезда Клаудиу Кешеру. Бившият нападател на Нант получи отлично подаване от Анисе и с диагонален шут не остави никакви шансове на Костов-0:2!

Домакините започнаха много агресивно втората част. Началните минути бяха белязани от впечатляваща реакция на Милан Борян, който спаси наглед невъзможно положение на Маркиньос. Секунди по-късно се оказа, че звездата на Пирин е бил в положение на засада. Последва и опасен изстрел на Мартин Тошев, който бе боксиран на сигурно от сръбския вратар.

Лудогорец отговори с удар в страничния стълб на новата си румънска звезда. Кешеру сюрпризира всички, стреляйки директно от ъглов удар. Опитът му за една бройка бе на път да се превърне в гол, но коженото кълбо в крайна сметка се удари в близката греда.

Всичко дойде на мястото си точно след час игра, когато класиката бе оформена. Перфектен  пробив на Върджил Мисиджан завърши с отлична асистенция към Кешеру, който от няколко метра не срещна никакви трудности да реализира.

До края победата на лудогорци можеше да бъде и още по-изразителна, ако резервата Джоди Лукоки не пропиля едно много добро положение в 72-ата минута. Публиката на Пирин пък изпрати своите любимци с множество ругатни и призиви "Оставка!".

В следващия кръг Лудогорец домакинства на непредсказуемата Славия, докато Пирин има много тежка визита на Левски.

ПИРИН-ЛУДОГОРЕЦ 0:3 (Развой на срещата по минути)