Нико Розберг успя да спечели четвърта поредна квалификация, като остави зад себе си своя съотборник в екипа на Мерцедес и съперник в битката за световната титла Люис Хамилтън. Германецът постигна време, което бе с 0,2 сек по-добро от това на Хамилтън, който бе единствената сериозна конкуренция, предвид че третия Фетел завърши на 2 секунди зад победителя в тренировката за място.

„Разбира се, че съм много радостен да съм на първо място тук на тази писта и при тези условия", заяви Розберг след квалификацията. „Нещата се развиха добре за мен и това ме кара да се чувствам щастлив и доволен. Инженерите ми намериха перфектните супер фини настройки и аз успях да извадя максимума от колата си".

Въпреки тежките условия за Розберг не било толкова трудно в днешния следобед.

„Не е толкова трудно, колкото на други места, защото тук времето рядко е устойчиво и често се променя тотално, но очакваш да е така. Разбира се тук е винаги предизвикателство да се кара на мокро.

Не знам, защо бях толкова бърз в първия сектор. Той е доминиран най-вече от преминаването през Червената вода. Може би печелех именно там.

Целта ми е ясна. Отборът свърши чудесна работа, като непрекъснато отбелязвахме напредък и успяхме да запазим преднината си пред останалите. Шансовете за утре изглеждат добри, като ще трябва да направя силен старт".