Атанас Лазаров бе утвърден за треньор на националния отбор по волейбол на България за жени до 23 години за предстоящото Световното първенство за тази възрастова категория. Мондиалът е от 12 до 18 август в Анкара (Турция), като се провежда за пръв път.

С въвеждането на този форум от Международната федерация FIVB целят развиването на младите състезателки, които не могат да намерят титулярно място в представителните отбори на своите страни, като така те водят подготовка и трупат международен опит. На Мондиала ще участват общо 12 страни - България, Турция, Италия, Бразилия, Колумбия, Перу, Китай, Япония, Тайланд, Куба, Доминиканска република и Египет. Отборите ще бъдат разделени в две групи, като жребият още не е изтеглен.

Припомняме, че Атанас Лазаров е помощник на селекционера на женския тим на България Драган Нешич. Специалистът води националките ни за първия турнир от Световното Гран При, група К, който се проведе в Пуерто Рико. За тази надпревара отборът на България бе съставен почти от състезателките до 23 години, които имаха възможност за изява в престижната надпревара