Драган Нешич не скри задоволството си от представянето на нашите момичета в първия турнир от световното Гран При и се надява тимът да продължи с добрите си изяви в турнира и на родна земя. Припомняме, че от днес до неделя „Арена Самоков" ще приеме сблъсъците от Груп М на надпреварата, в която освен ние са още съставите на Пуерто Рико, Хърватия и Чехия.

„Много съм доволен от моите момичета и начина, по който се представиха в първия турнир от световното Гран При. Играха на едно добро ниво в Пуерто Рико. Успяха да се сборят в последния мач с домакините и да ги победят 3:2. Надявам се и вярвам, че сега в Самоков отново ще ги надиграем. Тук е моментът да поздравя и моя помощник Наско Лазаров, който води тима в тези срещи. Той е пример, че България има добри треньори", заяви специалистът. Припомняме, че в първия си двубой „лъвиците" срещат Хърватия. Срещата е днес от 19:10 ч., а входът за всички мачове ще бъде свободен. Тези пък, които няма да имат възможност да гледат срещата на живо могат да я наблюдават по БНТ HD.

На въпроса дали не се чувства една умора в нашия тим след дългото пътуване до Пуерто Рико, Драган Нешич отговори така: "Не може да няма умора в състезателките, но мога да кажа, че тя е за всички отбори."

Треньорът не пропусна да коментира и първия съперник на нашите момичета Хърватия. „Определено Хърватия е един добър отбор, който има в състава си две много качествени и опитни състезателки - Тамара Сушич и Саманта Фабрис. Но мисля, че са преодолим съперник и се надявам да започнем с победа", завърши селекционерът.

Надпреварата в Група М ще стартира със сблъсъка Пуерто Рико - Чехия от 16:10 часа.