Край на всички спекулации и догадки.

ЦСКА официално има нов собственик! Групата „Червени шампиони" получи целия пакет с акции на клуба. Вече бившите шефове от „Титан" предоставиха ценните хартийки напълно безвъзмездно, но с гаранции, че новите босове ще погасят дълговете на клуба. Задълженията са в размер на няколко десетки милиона.

Инициативната група "Червени шампиони" е представлявана от Александър Тодоров. Бившият изпълнителен директор на тима отказа да назове през седмицата имената на съмишлениците си. тъй като те са помолили изрично да запазят анонимност, докато всичко не стане факт.

Целта им е ЦСКА да стане публично дружество. Инициатор на проекта е бившият президент на клуба Александър Томов. Лупи държи да бъде наричан „идеолог" на новия проект като обеща, че няма да влиза в управата на клуба.

7 бизнесмени, чийто имена ще бъдат обявени скоро, ще финансират клуба първоначално, а в последствие се планира  акциите да бъдат пуснати на борсата, където да могат да бъдат купени от фенове.

Вече се водят преговори със спонсори, които да осигуряват издръжката, след като клубът бе продаден от "Титан" на "Червени шампиони".

Стойчо Младенов ще се завърне на треньорския пост на ЦСКА, заедно с Анатоли Нанков и Илиян Василев.

Продажбата на ЦСКА става факт след едни от най-драматичните седмици в историята на един от най-обичаните български футболни отбори.

Сделката бе обявена първо в клубния сайт на ЦСКА:

Армейци,

днес (10.07), бе подписано споразумение за смяна на собствеността на ПФК ЦСКА ЕАД с групата „Червени шампиони". Акциите на Клуба вече са депозирани при купувача. Оперативната власт в дружеството от утре е в ръцете на „Червени шампиони". Предстои единствено сделката да получи разрешение от КЗК", се казва в обръщението до спортната общественост.