Локо (Пд) победи с 1:0 Атирау в контролната среща между двата отбора, която се игра в Анталия. Голът отбеляза юношата на Марица Гюрсел Вели в 39-ата минута от дузпа.

Треньорът на "смърфовете" Ясен Петров заложи на изцяло нова единайсеторка в сравнение с предишната проверка срещу румънския Чехлаул.

На вратата титуляр е Стоян Ставрев. Пред него са Теодор Банев отдясно, Александър Бранеков и Мартин Сечков в центъра на защитата и Ангел Йошев на левия бек.

В халфовата линия се подвизават Бърдард Хейгън, Стайко Стойчев, Гюрсел Вели и Карим Израилов, а в нападение са Анатоли Тодоров и Димитър Илиев. Очаква се през второто полувреме поне за 30 минути на терена да се появи бразилецът Том, който се намира на проби в отбора.

Аут за днешната проверка е халфът Дани Кики, който бе наритан от футболистите на Чехлаул и е с травма в глезена.

Първото полувреме премина при поделено надмощие. Атаките на локомотивци обаче се разбиваха пред наказателното поле на Атирау и голови ситуации в актива на българите почти нямаше.

От своя страна казахстанците на два пъти затрудниха Ставрев. В 14-ата минута стражът на "смърфовете" изби опасен удар от границата на наказателното поле, а само минута по-рано Стойчев изчисти топката от голлинията на "черно-белите".

Стоян Ставрев спаси резултата от откриване и в 36-ата минута, когато спаси поредния силен удар към вратата си.

"Смърфовете" обаче не се уплашиха от головите напъни на казахстанците и отговориха по най-добрия начин. В 39-ата минута отлично представящият се Стайко Стойчев проби отдясно и центрира опасно. Защитник на Атирау изби топката с ръка, и съдията мигновено отсъди дузпа, реализирана от Гюрсел Вели - 1:0 за Локомотив още при първия по-сериозен набег към казахстанската врата.

Локомотив (Пд) - Атирау 1:0

1:0 Вели (39-д.)

Локомотив (Пд) - Ставрев, Банев, Бранеков, Сечков, Йошев, Хейгън, Стойчев, Вели, Израилов, Тодоров, Илиев

Атирау - Алиев, Травченко, Митревич, Бабич, Бошкович, Ванюшин, Болшаков, Хасенов, Бойчинка, Собкович, Узенов

Жълти картони: Бранеков, Илиев (Л)