Димитър Пенев не е наясно какво точно работи в ЦСКА. Това заяви самият той в предаването "Седмицата", където беше специален гост. Чичо Пенчо, който на книга се води нещо като главен селекционер, каза, че не е сигурен в какво точно се изразява работата му на Армията. Стратега от Мировяне се изрази в типичния си стил за шефовете на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов.

- Ако го решат, ръководството на клуба може да ме освободят и пак да ме назначат. Трябва да го коментираме. ЦСКА има нов треньор, но той започва след 30 юни. Аз ще се уточня с ръководството на ЦСКА. Пенев винаги ще бъде от ЦСКА и от футбола на националния отбор - каза Стратега. Той има обещание от шефовете, че през юли ще бъде провъзгласен за почетен президент на ЦСКА.

- Мога да се сравня с Бекенбауер - добави Пената, като се съпостави с почетния президент на Байерн. - Много приятели са казвали, че съм българският Бекенбауер. Той трябва да ги обедини, за да може във всеки момент да дадат максимума от качествата.
Чичо Пенчо се нае с прогноза и за финала на световното. Според него за трофея ке спорят Бразилия и Испания.

Относно началото на световното първенство Пената каза, че е доволен от мача на откриването.

- Хареса ми първата среща между домакините и Мексико. Ние имаме много мачове с Мексико, на същия този мач в САЩ видяхме всички компоненти на футбола. Домакините бяха с голям заряд, Стоичков неслучайно подсещаше, че ще има изненади от по-слаби отбори в ЮАР - заяви Стратега.