Григор Димитров разкри любопитни подробности от началото на своята кариера. В предаването „Комбина" по Нова телевизия Гришо сподели, че се е налагало дори дядовците му да дават пари от своите пенсии, за да може техният внук да участва на турнири в Европа.

„Още в самото начало, спомням си, че двамата дядовци трябваше да ми дават пари от техните пенсии, за да отида да играя някъде в Европа. Те (родителите на Григор б.р.) няма да ми кажат повечето от това, но със сигурност са минали през много и са се лишавали от много. Това е нещо, което няма да забравя никога", призна Димитров.
28-ият в световната ранглиста споели и кога е решил, че иска да бъде тенисист. „Когато бях на 13 години усетих, че искам това да ми е работата. Може би като спечелих US Open и Уимбълдън усетих по-голяма тежест. Очакванията, които аз сложих на себе си. Особено след тези турнири усетих, че това е съдбата ми, искам да го правя завинаги."
„Имаше момент, не си спомням кой мач. Казах, че това не ми е работата, това ми е мечтата. Това беше един от тези моменти, които знаех, че са адски важни и започнах да гледам на тениса с други очи."

Григор: Това беше най-трудната ми година, сега започваме отначало
„Имам в юношите много емоционални моменти, когато спечелих Европейското първенство до 14 годни, това беше моята врата към тениса."
„Аз го усещам, не се срамувам да кажа откъде съм, от кой град съм, аз съм българин, играя за България, имам герба на телефона си. Има толкова много неща, които аз не съм ги показал."

„Чух неща, които не ми станаха приятни, но всеки има право да си казва мнението. Не ме е заболяло, това са малки неща, аз предпочитам да стоя настрани от тези неща. Познавам себе си, но думите няма как да ги забравя. Това е, каквото е."