Два кръга преди да "се затвори" първият полусезон от първенството, ЦСКА е абсолютен лидер по всички показатели. Освен първото място, което "червените" отдавна не са изпуснали, отборът е №1 по най-много вкарани и най-малко допуснати голове. След 3:0 с Локомотив (Сф) ЦСКА е нанизал 21 гола - средно по 2,63 на мач. Единственият двубой без попадение е с Лудогорец (0:2), пише вестник "Труд".

До събота Локо (Сф) се гордееше с най-добра защита - 5 допуснати гола, колкото и "червените". Но с попаденията на Жоан Фелипе (трето поред), на Сержиу Буш (общо 6) и Ауериен Жоаким отбраната на "железничарите" дръпна назад. Така ЦСКА и тук е лидер с допуснати средно 0,63 гола (общо 5) на мач. Преследвачите са Берое и Лудогорец (до снощния мач с Литекс), в чиито врати са паднали по 6 попадения.

След триумфа над Локомотив обаче отново тема №1 бяха картоните. ЦСКА е лидер и в тази ранглиста, заради което пусна декларация в понеделник. Но това не трогна рефера Цветан Кръстев, който санкционира шестима от отбора на Стойчо Младенов. За следващия мач с Монтана изгоря Стивън Сънди. А всеки следващ картон ще донесе наказание на Маркиньос и Тони Силва. За 9 мача от началото на сезона ЦСКА има 33 жълти картона (средно по 4,13), а игралите снощи Лудогорец и Литекс - съответно 12 и 13.

ЦСКА е лидер и в още една класация - като единствен тим от първата шестица, който не е получил дузпа в първите 9 кръга. Всъщност за цялата календарна година (23 мача досега) "червените" само веднъж са били от бялата точка - за 1:0 срещу Левски на 8 март (гол на Емил Гъргоров).