Отборът на Арсенал допусна малко очаквана изненада при домакинството си на белгийския Андерлехт в Група "D" на Шампионската лига.

"Артилеристите" водеха с 3:0, но позволиха изравняване. Домакините поведоха с попадения на Алексис Санчес и Микел Артета, разписал се от дузпа. В началото на второто полувреме Окслейд-Чембърлейн покачи на 3:0, но с голове на Митрович и Ванден Боре (на два пъти) белгийците стигнаха до хикса.

Лондончани притежаваха неизменно инициативата в началото на срещата, като успехът им можеше да е категоричен, ако мерникът на Дани Уелбек бе малко по-точен.

Така или иначе домакините излязоха напред в резултата в 24-ата минута, след точно изпълнение на дузпа, от страна на Микел Артета. Единайсетметровия удар бе отсъден за нарушение на Мбемба именно срещу Уелбек. Изпълнението на Артета пък бе повече от безкомпромисно и заслуженото предимство на Арсенал бе налице.

Само 5 минути след като излязоха напред в резултата, "артилеристите" удвоиха предимството си и на пръв поглед решиха всичко в мача. Това стана възможно след гол на безспорно най-добрия състезател на терена, а и в пореден двубой на лондончани през сезона - Алексис Санчес. Скорострелният нападател изпълни свободен удар, топката се върна в краката му и при добавката той не сгреши, покачвайки на 2:0.

Второто полувреме стартира с гол на Окслейд-Чембърлейн и някъде тук усмивката се появи на лицето на Венгер.

Тя обаче започна да изчезва минута по минута, като първо Ванден Боре бе точен в 61-ата минута, а с точен негов удар от бялата точка 11 минути по-късно напрежението се прокрадна в играта на домакините.

В последната минута Александър Митрович донесе ценната точка на тима си, изравнявайки резултата пред невярващия поглед на съперника.

Лидер в квалификационна Група "D" на надпреварата остава Борусия (Дортмунд), като активът на немския гранд е с цели 5 пункта по-добър от този на Арсенал - 12 точки и без грешка от началото на груповата фаза. Андерлехт пък остава с 2 точки.