Три от водещите отбори в "А" група се присъединяват към призива за помощ, подет от варненската футболна общественост в подкрепа на легендарния футболист Живко Господинов. предаде varnautre.bg. 56-годишният участник на световното първенство в Мексико през 1986 г. се нуждае спешно от средства за животоспасяващо лечение.

До този момент обаче събраните пари в сметката на Господинов, са крайно недостатъчни, за да се проведе лечението. По този повод отборите на Лудогорец, Литекс и Левски ще подпомогнат финансово легендата на Спартак и Варна.

Ловчанлии и Лудогорец вече събират пари, а Левски ще стори това след мача с ЦСКА в неделя. От Лудогорец ще дадат събраните средства на дъщерята на Живко Господинов, след като разградчани пристигнат във Варна за мача с Черно море утре.

Както е известно, ръководството на БФС отпусна 5000 лв. за Господинов, както това вече стори варненският общински съвет. Очаква се в близките дни и други отбори да подпомогнат легендарния футболист в борбата му с коварната болест.

За тези, които искат да помогнат на Живко Господинов, предоставяме банковата му сметка:

Централна Кооперативна банка
IBAN: BG08 CECB 9790 1481 6472 00 (в евро)
IBAN BG 85 CECB 9790 4081 6472 00 (в левове)
Живко Господинов Христов