Сливен направи изключително голяма крачка към оцеляването в "А" група, след като у дома успя да победи Пирин с 1:0. С тази загуба "орлетата" се закотвиха на предпоследното място в шампионата и оставането им в майсторската група изглежда все по-трудно.

Сливен бе далеч по-активния тим през първата част и създаде редица добри ситуации за гол. Още в 10-ата минута капитанът Димо Бакалов центрира от корнер и бранителят Хашев откри резултата с глава - 1:0.

След това попадение "войводите" имаха още няколко добри ситуации за гол. В 15-ата минута Ивайло Петров пробва далечен удар, а след това и Димо Бакалов отново пробва шанса си.

В тези минути Пирин отговори с няколко добри атаки, които обаче бяха спрени със засади. Така двата тима се оттеглиха при 1:0 за Сливен на почивката.

Малко след началото на втората част "войводите" можеха и да удвоят преднината си. Централният защитник Кашев бе останал сам срещу Аршинков, но от около два метра не успя да се разпише за втори път.

След тази ситуация Пирин натисна и успя да създаде няколко ситуации за гол, но не се получи. Бибишков и Воденичаров бяха близо до попадение, но така и не успяха да се разпишат и срещата завърши при този изгоден за "войводите" резултат.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!