Барселона спечели гостуването си на нискоразредния Алкояно с 3:0 в среща от турнира за Купата на краля в Испания. Тиери Анри откри резултата в 25-ата минута, получавайки пас от Шави в наказателното поле.

Това бе и първият гол за вечерта във всички мачове от турнира, които се проведоха тази вечер, а полувремето приключи при този резултат. Малко преди неговия край Ейдур Гудьонсен удари греда.

Логично Барса доминира на терена срещу слабия си съперник, а по традиция Рийкард е дал шанс на някои от играчите си, които по-рядко използва в шампионатните мачове. На вратата е Жоркера, а на десния бек - Олегер, като Пуйол се е върнал в центъра на отбраната, където партнира на Маркес. Ляв бек е Силвиньо.

В средата на терена Яя Туре действа на обичайната си позиция, а в ролята на разиграващи халфове са Шави и Иниеста. Тримата в атака са Гудьонсен, Анри и Джовани дос Сантос. Роналдиньо и Лео Меси не са в групата за мача.

През второто полувреме нещата не се промениха особена, а каталунците бяха улеснени от изгонването на Байшаули, който получи втори жълт картон в 81-ата минута за нарушение срещу влезлият като резерва Бойн Къркич.

В 89-ата минута резултатът стана 0:2 след като Гудьонсен се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка в пеналта на Давид Лимонес.

2 минути по-късно Къркич отново бе фаулиран, този път от Карион, който получи директен червен картон за нарушението си.

Самият Къркич оформи крайното 3:0 в полза на тима си дълбоко в добавеното време, след втората асистенция на Шави за вечерта.

В същото време Севиля се издъни и не успя да победи скромния тим на Дениа. Със състав, далеч превишаващ възможностите и класата на съперника си, андалусци - настоящи носители на трофея - завършиха при равенство 1:1.

Влезлият като резерва Хавиер Ернесто Чевантон откри в тяхна полза в 75-ата минута, но само миг по-късно защитникът Пабло Видал изравни за домакините.