ЦСКА излезе от ада! Дни, след като срамно отпаднаха от Европа, „армейците" се завърнаха на победния път и надвиха с 2:0 вечния си съперник Левски. В герой за „червените" се превърна Антон Карачанаков, който реализира първия и подаде за втория гол в срещата.

И двата отбора доиграха мача в намален състав, след като червени картони получиха Маркиньос и Луис Педро. Изгонен заради бурна реакция към главния съдия бе и Стойчо Младенов. Благодарение на победата ЦСКА оглавява класирането в „А" група с пълен актив от 6 точки. Припомняме, че преди седмица „червените" победиха като гост Литекс с 1:0. Левски пък остава с едва 1 точка. Победата бе 6-а поред за Стойчо Младенов над вечния съперник. Любопитното е, че този път треньорът "би" вечния съперник дори от съблекалнята.

Не бяха изминали и 2 минутки от началото на срещата, когато дойде и първото положение за гол. Влади Гаджев центрира остро в полето на ЦСКА, Белаид засече с глава, но топката излезе малко в страни от вратата. За жалост в следващите минутки на терена не се случи нищо интересно и двата отбора се вкопчиха в здрава битка в средата на терена.

Второто положение за гол дойде чак в 36-ата минута. Луис Педро финтира двама бранители на ЦСКА и с удар от границата на полето застраши Дивиш, който акробатично с една ръка изби в корнер. В 41-ата минута дойде и първото положение за ЦСКА. Неманя Милисавлевич изведе по отличен начин от дълбочина Карачанаков, но бързоногият футболист не успя да отправи опасен удар. Съвсем логично първата част завърши наравно - 0:0.

След почивката стана съвсем друг мач. ЦСКА започна отлично и откри резултата в 47-ата минута чрез Карачанаков. Младият нападател изпълни отлично свободен удар от около 22 метра и матира Кунчев - 1:0 за ЦСКА!

Попадението открили „червените", които секунди по-късно пропуснаха златен шанс. Карачанаков се справи с бранител на Левски и намери Буш на 2-3 метра от вратата, но румънецът стреля в аут.

В 55-ата минута двамата повториха упражнението. Карачанаков отново проби отлично по фланга и центрира към Буш, който този път с глава вкара за 2:0.

Радостта на ЦСКА обаче бе кратка. Още в 63-ата минута Маркиньос получи втори жълт картон и напусна терена. Стойчо Младенов реагира много остро и го последва под душовете, тъй като също бе изгонен от главния съдия.

Останали с човек в повече, момчетата на Пепе Мурсия наложиха натиск, но трудно стигаха до някакви по-сериозни опасности пред двете врати. В 83-ата минута един от най-добрите в лагера на „сините" - Луис Педро, си изкара глупав втори жълт картон и също напусна терена преждевременно, изравнявайки числено двата отбора на терена. До края нови опасности нямаше и ЦСКА се поздрави с успеха.

ЦСКА - ЛЕВСКИ 2:0 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)