ПСЖ постигна ценна победа над Порто в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига.  Отборът на Карло Анчелоти победи с 2:1 у дома и по този начин завърши фазата на първото място. Преди този двубой, „драконите" бяха лидери.

Домакините поведоха в 29-ата минута с гол на Тиаго Силва, но само 4 минути след това португалците изравниха с попадение на Мартинес. Лавеци донесе трите точки на парижани с гол в 61-ата минута.

В другия мач от групата между Динамо (Загреб) и Динамо (Киев) двата тима не се бореха за нищо. Киевчани си бяха осигурили место в Лига Европа още преди тази среща.  По-интересно в двубоя, завършил 1:1 бе, че главен рефер на срещата бе българинът Станислав Тодоров. Неговият дебют обаче бе доста тежък, тъй като в хърватската столица имаше напрестанен снеговалеж. Именно това бе и причината на стадиона да има едва седем зрители по трибуните.

Заради снега, Тодоров прекрати двубоя около 10-ата минута. Служителите на стадиона обаче успяха да стопят снега около линиите с духалки. Така с десет минути закъснение играта бе подновена. В 45-ата минута Ярмоленко откри резултата в полза на гостите. В самия край на мача Кръстатанович изравни от дузпа.

След този мач, ПСЖ завършва фазата с 15 точки. Порто пък има 13. Динамо (Киев) завършва с 5, а Динамо (Загреб) с 1.


ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ В ШЛ!