Ръководството на ЦСКА обмисля вариант да организира пищен бенефис на Мартин Петров, ако нападателят се откаже от футбола, пише "Труд". Свръхзвуковият е любимец на агитката и подобен двубой през лятото ще предизвика огромен интерес. В четвъртък нападателят призна, че вероятно играе последен сезон.

Възможно е ЦСКА да покани някой от бившите отбори на Петров. През 1999 година "червените" продадоха Мартин в швейцарския "Сервет", а после кариерата му мина през "Волфсбург", "Атлетико" (Мадрид), "Манчестър Сити", "Болтън" и "Еспаньол".

Естествено, идване на някой измежду "Атлетико" и "Сити" граничи с чудо, защото подобен мач би изисквал огромен хонорар за госта.

ЦСКА ще се съобрази и с желанието на Петров. Разговори за бенефис още не са водени, но главният акционер Александър Томов прави всичко възможно да обединява "червената" общност.

През 2008 година Томов събра повечето от най-големите легенди за мач по случай 60-ия юбилей на ЦСКА. Мартин Петров игра тогава на "Българска армия", няколко дни преди кошмарната новина за отнемането на лиценза. Тогава Томов не успя да доведе чуждестранен гранд, но феновете за последен път видяха най-големия си идол Христо Стоичков в игра за ЦСКА.

Досега в историята "червеният" клуб никога не е организирал голям бенефис за своя легенда. Но и в новото време никой от марковите фигури не е завършвал кариерата си в ЦСКА.