Двете най-високопоставени тенисистки в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, Екатерина Макарова и Доминика Цибулкова, вече са на българска земя.

Цибулкова беше първата тенисистка, която днес пристигна в София и както тя, така и хората от екипа й, останаха приятно изненадани от снега, с който страната ни посрещна представилката на Словакия.

"Никога досега не съм била в България и очаквам с нетърпение старта на турнира. Надявам се да играя добър тенис и ще видим какво ще стане. През първата част от сезона се представих отлично, но втората не се разви според очакванията ми. Това е последният ми турнир за 2014 и ще направя всичко необходимо, за да приключа сезона по най-добрия възможен начин", сподели Цибулкова.

Екатерина Макарова призна, че е изключително уморена от дългото пътуване от Сингапур до София. Рускинята беше резерва в Шампионата на WTA на сингъл и участва в надпреварата на двойки, заедно с Елена Веснина.

„Определено съм доста уморена от продължителния полет, като трябваше на два пъти да сменям и самолетите. Въпреки това идвам в България в отлично настроение. Не чувствам напрежение от факта, че съм сочена за фаворит, защото не се смятам за такъв. В крайна сметка моята работа е да изляза на корта и да покажа най-доброто от себе си. Вълнувам се много от предстоящия турнир, защото за пръв път ще участвам в подобен формат с групова фаза. Определено ще бъде много интересно", коментира Макарова.

Към групата на пристигналите тенисистки се присъедини и Ализе Корне. В отлично настроение и заредена с много енергия тя кацна на летище София малко след 16:00 часа.

„Видях, че навън вали сняг и предполагам, че е много готино в момента в София. Горда съм, че отново съм част от Турнира на шампионките и същевременно много щастлива, че пак съм в България. Моята цел е да достигна до полуфиналите. Вярвам, че мога да го направя и ще дам всичко от себе си, за да изляза от групата. Турнирът е много силен, дори по-силен от миналата година, така че предизвикателството е налице. Сезонът ми беше страхотен. Успях да изпълня основната си цел - да вляза в топ 20. Сега идвам тук освободена психически, ще се забавлявам и ще се постарая да стигна максимално далеч", с усмивка сподели Корне.

До края на деня в България ще пристигнат и Флавия Пенета, Карла Суарес Наваро, както и първата резерва в турнира Каролина Плишкова. Утре в 12:35 часа каца и последната участничка в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките - Гарбине Мугуруса.