След кариерата си на суперагент 008 в преследване на Ариен Робен в Амстердам преди контролата Холандия - Мексико Христо Стоичков се отдаде на заслужена почивка в Беларус.

През последните две седмици българинът непрекъснато пуска репортажи от Европа за базираната в Маями американска телевизия за испаноговорeщи "Унивисион". Последният е от прекрасно прекараното време в Минск. Все още не е ясно дали Модерният ляв е там единствено с цел отмора след тежкото европейско турне, или пък наистина преговаря за овакантения от Георгий Кондратиев пост на национален селекционер на отбора на бившата съветска република.

"Приятели! Във ваканция съм. Вече забравих всичко. Мисията невъзможна в Амстердам се оказа изпълнима. Сега съм в Минск. Един прекрасен град", започва разказа си за зрителите на "Унивисион" Христо.

Следват кадри от града и крачещият край стадиона Стоичков казва: "Здравейте, сега се разхождам из Минск. Много спомени имам от този град. Преди години и аз играх на този стадион. В момента строят нов комплекс - страхотен, мултифункционален, ето така ще изглежда. (Камерата показва макет на новия стадион). Тази арена ще е с капацитет за 20 000 души. Това е важно място в Минск", обяснява Камата.

Дават Стоичков как показва един номер на кола и чете на глас: "Нула осем, нула осем. За Минск."

Големият хит в репортажа е сцена в джакузито. Българинът се обръща директно към своя колега, на когото преди време епилира крака в ефир заради спечелен бас:

"Приятелю Едгар! След пътувания с коли, колело и кораби накрая мисията е изпълнена. Това обичам най-много - гореща вода и студено шампанско! (Вдига чашата.) Свърших си работата. Мисия 008 приключи. Сега искам само да се наслаждавам. Поздрави на всички и прегръдка за теб."

След това си потапя главата във водата и казва: "О, колко е гореща!"

Едуард Папазян, „24 часа"