Цветана Пиронкова записа най-сладката си победа от началото на година. В среща от III кръг на Уимбълдън, българката се наложи с 6:2, 6:3 над световната №3 Вера Звонарьова.

По този начин Пиронкова взе частичен реванш за поражението от рускинята в полуфиналите на "Ол Ингланд Клъб" миналата година.Това бе и трета среща между Пиронкова и Звонарьова, като българката записа втора победа.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Двубоят днес продължи малко повече от час, а в следващия кръг Цвети ще се изправи срещу бившата номер 1 Винъс Уилямс (САЩ), която не срещна проблеми с испанката Мария Хосе Мартинес Санчес - 6:0, 6:2.

Двубоят на Корт №2 днес започна по отличен начин за нашето момиче. Цвети се възползва още от първата си точка за пробив и поведе в резултата с 3:1. В самия край на сета с втория си пробив пловдивчанката оформи крайното 6:2.

Положението на световната номер 3 се влоши допълнително, след като синеоката рускиня поиска медицинска помощ на почивката. Причината бе травма в ходилото на десния крак. Въпросната зона бе обилно превързана с бинт, а гримасите на Звонарьова издаваха предчувствията й за мача.

По сходен начин се развиха събитията на корта и през втория сет. Отново с пробив за 3:1 Пиронкова дръпна сериозно в резултата. Този път Звонарьова намери сили моментално да върне пробива, но нищо повече. До края на срещата българката игра изключително спокойно и концентрирано, поведе отново в резултата и не изпусна водачеството си - 6:2, 6:3 и място в четвърти кръг.

Любопитното е, че в двубоите си срещу Винъс Уилямс, Пиронкова има положителен баланс. До момента двете са се срещали общо 3 пъти, като Цвети е спечелила две победи. Нещо повече - успехите на Цвети идват не къде да е, а в турнири от Големия шлем - Australian Open 2006 (I кръг, Пиронкова бие с 2:6, 6:0, 9:7) и Уимбълдън 2010 (1/4-финал, Пиронкова бие 6:2, 6:3). Единственият успех на Винъс срещу пловдивчанката е регистриран от далечната 2005-та година на турнира в Истнабул. Тогава Цвети е едва на 17 години отстъпва с 0:2 сета.