Широка усмивка бе изписана на лицето на Луис Ван Гаал, след като по-рано днес  възпитаниците му победиха вечния съперник Ливърпул с 1:0. Триумфът е още по-ценен, тъй като дойде насред вражеския „Анфийлд".

Холандецът е на мнение, че успехът днес е голяма стъпка в правилната посока. Той се надява, че в края на сезона „червените дяволи" ще бъдат сред първите три отбора в класирането.

Луис поздрави и Уейн Руни за фантастичния гол в мрежата на Симон Миньоле.

„Когато победиш Ливърпул, това е добре както за феновете, така и за класирането, тъй като нашите конкуренти също губят точки. Това е голяма стъпка в правилната посока и аз съм много щастлив", коментира холандецът пред „Скай Спортс".

„През първото полувреме ние не държахме топката и оцеляхме. През второто полувреме играхме много по-добре и контролирахме топката по-добре, а също така създадохме и положения. Уейн Руни отново отбеляза фантастичен гол."

„Не мисля, че Давид де Хеа направи твърде много - той спаси две или три топки - един вратар трябва да го направи. Той играе много добре, но не може да се каже, че той беше фантастичен или чудесен вратар днес. В края на сезона трябва да сме сред първите три отбора в класирането."