Барселона надделя над тима на Селта в среща от програмата на 24-ия кръг на испанското футболно първенство.

Мачът завърши при категоричното 6:1, като каталунците бяха пълни господари на терена тази вечер.

Точен за гостите на "Камп Ноу" бе бившият кадър на Висшата лига - Джон Гуидети, а за домакините се разписаха Меси, Суарес (3), Ракитич и Неймар.

Последният като по чудо можеше да не се отличи с попадение днес, при всичките шансове, открили се пред него, но все пак в продължението на мача го направи.

Преди началото, Лионел Меси и Арда Туран преминаха медицински прегледи, които показаха, че са напълно готови за тежката шампионатна битка.

Меси претърпя операция през седмицата и не тренира до четвъртък. Аржентинецът обаче навакса с извънредни занимания през последните два дни. Той се подготвяше дори и в петък, когато неговите съотборници имаха почивен ден.

Лео стартира от първата минута, Туран обаче не започна сред титулярите за каталунците.

73 000 на грандиозното съоръжение в Барселона трябваше да чакат 28 минути, за да видят гол, като за тяхна радост в прегръдките на съотборниците си се оказа именно претърпелият споменатата вече безкръвна операция ас на състава Лионел Меси, вкарал топката в мрежата след фамозно изпълнен пряк свободен удар.

Само 11 минути по-късно обаче Гуидети се разписа от бялата точка, връщайки отбора си в срещата.

Луис Енрике видимо не бе съгласен с подобен развой на мача, като изглеждаше решен да внесе нужните промени в състава си на почивката, за да върне тимът му загубеното предимство в резултата.

Това се случи след около час игра, когато след асистенция на Меси, Суарес покачи на 2:1. Отново той направи 3:1 15-ина минути преди края.

В 81-ата минута Лионел Меси пропусна да вкара от дузпа, подавайки към Суарес, който добави топката в мрежата за 4:1.

Крайното 6:1 оформиха Иван Ракитич и Неймар, разписали се съответно в 84-ата и 91-ата минути на мача.

Така Барса остава едноличен лидер в класирането, като разполага с три точки преднина, а и мач в аванс пред втория Атлетико. Селта е 8-и.

Стартовият състав на Барселона: Браво, Алвеш, Пике, Алба, Масчерано, Иниеста, Бускетс, Роберто, Меси, Суарес, Неймар