Български отбор с български автомобил влиза за първи път в европейски шампионат по автомобилизъм. Машината е конструирана от Росен Даскалов, бизнесмен от Русе, в сътрудничество с английски специалисти. Автомобилът се казва „Син Кар" и вече 3 години участва в първенството на Великобритания с пилот Даскалов. Той притежава верига сервизи и магазини за авточасти, както и неизчерпаема амбиция за пробив в спорта и на пазара на „улични" автомобили, както нарича серийната версия на „Син Кар", уточнява "Труд". Двете коли бяха представени за първи път пред родна публика на летище „Лесново".

Проектът предвижда участие в европейския шампионат GT4, който стартира през април 2015 г. Календарът включва 6 уикенда по две състезания - във Франция, Холандия, Белгия, Швеция, Германия и Италия. Идеологът и двигател на идеята Даскалов няма да е зад волана, а мениджър на отбора, който ще има два екипа и ще се конкурира със световни марки като „Ферари", БМВ, „Порше". Русенецът вече има опит от 12 състезания, в които с британските си партньори са развивали автомобила.

Паралелната амбиция на Даскалов е да произвежда серийна версия на „Син Кар" в базата на фирмата в Англия. Първоначалните планове са месечно да пускат 10 автомобила, като всеки от тях ще е по индивидуален проект на клиента. Вече има три такива машини, които се движат и промотират новия продукт - в Англия, Германия и България. Обявената цена на уличната „Син Кар" е 72 000 паунда.