Отборът на Балкан (Ботевград) записа нова победа в Националната баскетболна лига, след като тази вечер се наложи при домакинството си на Черно море Порт Варна с 96:78 в двубой от VI кръг на родното първенство, като по този начин момчетата на Александър Тодоров сложиха край на лошата си серия срещу този съперник.

Ботевградчани доминираха от самото начало на двубоя, и още в първата четвърт взеха добър аванс. На почивката те вече водеха със 17 - 46:29. Третата част бе още по-тежка за гостите, и в края й разликата скочи до 28 точки. В последните 10 минути двубоят вече се доиграваше, а Черно море така и не намери отговор на силните страни на домакините.

Вукота Павич изигра отличен двубой и приключи с „дабъл-дабъл” – 20 точки и 13 борби. Бившият играч на Черно море Педжа Стаменкович бе сред най-добрите за новия си тим Балкан с 14 точки и шест асистенции. По 16 точки записаха Павел Маринов и Иван Лилов.

Екс-играчът на Балкан Станислав Славейков бе най-добър за Черно море, с 24 точки и шест борби. Даниел Лени вкара 14 точки, а Асен Великов приключи с 10, плюс седем асистенции и шест борби.

Балкан има четири победи и две загуби дотук, което му отрежда второ място в класирането, но с мач повече от Левски, който е трети. Варненци са с три победи и две загуби, тъй като почиваха един от кръговете и заемат шесто място.