"Победата си е победа, но най-вече съм доволен от играта на момчетата - играха, раздадоха се и смятам, че заслужено победиха." Така коментира президентът на Славия Венцеслав Стефанов втория пореден класически успех на "белите" над Пирин в Благоевград снощи с 3:0.

На въпрос - дали е очаквал, че Славия ще стартира с две чисти победи, отговорът на Стефанов бе: "Ако не вярваш, няма да побеждаваш. Човек трябва да вярва във възможностите на футболистите си. Момчетата още миналия шампионат през втория полусезон загатнаха, че имат по-големи възможности от това, което беше през първия. И смятам, че сега играят добре и показват добър футбол. Славия ще влезе в евротурнирите, когато има отбор, който да е боеспособен, а не да минем като един метеор там."

Президентът на Славия не пропусна да направи своите комплименти и да каже няколко думи и за футбола в Благоевград и региона.

"Моето потекло е македонско, аз обичам всички отбори от Югозападна България, каза той. Аз обичам Пирин. Пирин за мен е люлката на много български футболисти. Сега в момента тук не виждам Михтарски, тук не виждам Иво Тренчев, единият от които вкара Пирин в "А" група. А Пепи Михтарски е легенда и дали ще бъде директор, дали ще отваря вратите или пък президент, какъвто ще да е, за мен такива хора трябва да са начело на Пирин. Не искам да казвам, че тези, които в момента работят, работят слабо. Но за мен Македония е люлката на българския футбол. Да не говорим за Бербата преди години, Мурлев, Бараката - тях ги помня", добави Стефанов.

На стадион "Христо Ботев" в Благоевград беше и националният селекционер Ивайло Петев и на въпрос - дали това не е заради интерес към футболисти от Славия, президентът на "белите" каза, че Петев не е споделял с него нищо по този въпрос.

"Предполагам, че и в Пирин има достатъчно добри футболисти и за младежкия, та дори за националния отбор, каза той. Аз определено съм убеден, че Пирин ще бъде сериозен фактор в българското първенство, убеден съм", подчерта Венцислав Стефанов.